TT

 


TeiskoTriathlon ry sai alkunsa kesällä 2012, jolloin sen perustajajäsenet pääsivät yhteisymmärrykseen alkaa harjoitella triathlonia. Pitkin talvea asiasta oli käyty keskustelua ja lopulta kesällä päätettiin, että okei sitten, laajennetaan hiihdon ja juoksun valtaama vapaa-aika myös triathloniin. Vielä kuluvana kesänä ei asian suhteen kuitenkaan saatu mitään aikaiseksi.

Talvi uitiin ja mietittiin pyörien hankintaa. Kun kevät lähestyi, niin piti alkaa miettiä mitä koitosta kohden alkaa harjoitella. Täysin uusi laji kuitenkin asetti omat haasteensa pääkoppaan ja pelko osallistua ”oikeisiin” kisoihin oli suuri. Varsinkin kun katselimme edellisen kesän tuloksia ja aikoja, jotka olivat tasoomme nähden huikeita.

 

-”No, mitäs sitten? Järjestetään oma skaba. Kutsutaan kavereita mukaan ja pidetään bileet sen jälkeen.” Siispä oma kilpailu päätettiin järjestää. Matkat valikoituivat nykyisiksi ajatuksella, ettei ihan kuka tahansa pelkästään sohvan pohjalta pystyisi niitä suorittamaan. Toisaalta, että ne eivät vaatisi vuoden mittaista tehotreeniä grammapuntarin kanssa. Eli, pikamatka oli liian lyhyt ja olympiamatka liian pitkä. Sille välille tuli matkat siis valita. (uinti 800m, pyöräily 25km ja juoksu 7km) Kilpailukeskus päätettiin pohdintojen jälkeen rakentaa Pappilan saaren risteykseen Teiskon Kirkkotien varteen, joka oli pienelle porukalle oivallinen. Vaihtoalueena toimi pieni rantametsikkö, josta pääsy järveen ja asfaltoidulle tielle olivat lyhyet.

Ajankohta heinäkuun toiselle viikonlopulle valikoitui kalentereita vertailemalla ja yhteisen vapaan viikonlopun löydyttyä. Jälkeenpäin viikonloppu osoittautui oikeastaan täydelliseksi. Viikko tuon jälkeen olisi Joroisten puolimatkan SM, johon tulevaisuudessa jotkut kenties haluaisivat osallistua ja TT toimisi oivallisena ”sparrina”. Heinäkuussa järjestetyssä kilpailussa oli ensimmäisellä kerralla vuonna 2013 mukana 10 kilpailijaa, joista kaikki olivat ensikertalaisia kyseisessä lajissa. Näin mekin saimme korkattua uuden lajin ja tavoite tuli täytettyä. Kilpailun jälkeen pidimme tietysti aftertri - kekkerit, joissa grillattiin ja saunottiin. Siellä ihmiset olivat tapahtumasta niin innoissaan, että siitä päätettiin tehdä jokavuotinen perinne. Osallistujien määrän kolminkertaistuessa seuraavana vuonna, päätettiin vaihtoalue siirtää Pappilan saareen johtavalle tielle. Kyseisen vaihtoalueen ns. kyllästyneisyyspiste tuli kuitenkin jo vuonna 2014 täyteen, joten uusi paikka tuli löytää. 2015 kisakeskuksena toimi Maisansalo ja kilpailijoita olikin jo melkein 100! Mukana oli niin ensikertalaisia kuin Suomen huippuja, eli katsojille riitti katseltavaa koko kisan ajan.

Kaikki siis alkoi omasta tarpeesta triathlonkilpailuun ja pelosta osallistua sellaiseen. Muun muassa tätä pelkokynnystä madaltaaksemme haluamme edelleen pitää tapahtuman kutsuvierastapahtumana. Vaikka toki tapahtumassa tulee olemaan mukana rautaisia lajin konkareitakin. Oman suolan tapahtumaan luo myös eri lajien edustajat luokituksineen. Alla esimerkki:

*= vasta-alkaja, triathlon
** = urheillut jo hetken aikaa, juoksu, sulkapallo
*** = urheilee tavoitteellisesti, hiihto, juoksu, triathlon
**** = kilpaurheilija, suunnistus
***** = ammattiurheilija, jääkiekko

 

Riku Pitkänen & Matti Alarotu

ornament

Kuvia 2013

ornament

Kuvia 2014

Kuvia 2015

Kuvia 2016